Družbena odgovornost

Za Gospodarsko interesno združenje distributerjev in proizvajalcev žganih pijač je izrednega pomena delovanje združenja in članov v skladu z družbeno odgovornostjo.

Med glavne stebre družbene odgovornosti se uvrščajo spodbujanje odgovornega pitja alkohola, varovanje okolja, pooblastitev zaposlenih in delo v dobro skupnosti in poslovnih partnerjev.

Glavno vodilo članov združenja je prizadevanje za to, da bo potrošnja izdelkov užitek in varna izkušnja. Tako v združenju spodbujamo kulturo zmernega pitja in se zavzemamo za preprečevanje zlorabe alkohola. V ta namen izvajamo akcije ozaveščanja javnosti in se pri tem povezujemo s partnerji iz panoge, z nevladnimi organizacijami ter vladnimi službami. 

Med prednostna področja odgovornega uživanja alkohola se uvrščajo spodbujanje zmernega pitja, ozaveščanje o posledicah vožnje pod vplivom alkohola, ozaveščanje mladih o tveganjih, ki so povezana s prekomernim pitjem alkohola, ozaveščanje o posledicah pitja pri nosečnicah in poudarek na vlogi zaposlenih pri članih združenja pri spodbujanju odgovornega pitja. Večina članov deluje v skladu z internimi kodeksi delovanja in trženjskega komuniciranja, v katerih so opredeljeni strogi etični standardi.

Zaposleni pri članih združenja se izobražujejo o trajnostnih izzivih in zavezah članov, v poslovnem okolju pa spodbujamo podjetniški duh in sodelovanje pri inovacijah, medsebojno spoštovanje in zaupanje ter razvoj in dobro počutje zaposlenih.

Tudi varovanje okolja je eno ključnih področij družbene odgovornosti. Člani tako delujejo skladno s sprejetimi akti glede trajnostnega razvoja in okoljske politike, večina proizvodnih obratov pa je certificiranih z okoljskim certifikatom ISO 14001.

Ker združenje in naši člani delujemo znotraj lokalnega okolja, si prizadevamo za dobre odnose z lokalnimi skupnostmi in poslovnimi partnerji. Ob tem se izvajajo programi za razvoj lokalne skupnosti in krepitev lokalnega gospodarskega razvoja, spodbujanje podjetništva, promocijo lokalnih kultur in spodbujanje naših partnerjev in dobaviteljev k spoštovanju načel trajnostnega razvoja. Tudi za naše partnerje in ljubitelje alkoholnih pijač organiziramo izobraževanja, ki so namenjena spodbujanju odgovornega pitja.

Aktualni projekti

Spirits


Konzumiraj
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?