03.10.2019

Napovedujemo: Program Odgovorna strežba in prodaja

Gospodarsko interesno združenje distributerjev in proizvajalcev žganih pijač (krajše GIZ DPŽP) in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (Sekcija za gostinstvo in turizem) skupaj predstavljata Program Odgovorna strežba in prodaja, ki bo javnosti prvič predstavljen na 12. Strokovnem srečanju gostincev v Portorožu novembra letos.
Cilj programa je:
  • zagotoviti spoštovanje zakonskih norm glede prodaje in ponujanja alkohola in alkoholnih
  • odrasle potrošnike spodbujati k odgovornemu konzumiranju teh pijač.


Program, ki bo javnosti prvič predstavljen na 12. Strokovnem srečanju gostincev v Portorožu novembra letos in se bo kasneje tudi izvajal v gostinskih obratih, sledi načelom ozaveščanja in informiranja ter spoštovanja zakonskih določil.

Vse člane Sekcije za gostinstvo in turizem vabimo, da postanete pomemben člen Programa in z informativnimi materiali, ki jih boste prejeli, zagotovite, da bodo v vašem gostinskem lokalu vsi ustrezno obveščeni o spoštovanju zakonskih norm glede prodaje in ponujanja alkohola in alkoholnih pijač ter spodbujanja odraslih potrošnikov k odgovornemu konzumiranju teh pijač.

Zadnje novice

10.01.2016

EU mora nadaljevati s Forumom EU o alkoholu in zdravju

Oktobra 2015 so člani Foruma prejeli pismo evropske komisije o odpovedi novembrskega plenarnega zasedanja. To je prvi tak dogodek vse od ustanovitve Foruma v juniju 2007. 
Več
10.01.2016

Potrebnih več dolgoročnih investicij v problematiko pitja alkoholnih pijač s strani mladoletnih oseb

Eden glavnih ciljev evropske alkoholne strategije je sodelovanje vseh relevantnih deležnikov pri zmanjševanju škodljivih posledic uživanja alkohola ...
Več

Aktualni projekti

Spirits


Konzumiraj
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?